Handige producten om de tuin aan te pakken

Handige producten om de tuin aan te pakken

Een tuin waarin veel planten groeien vereist behoorlijk wat werk. Voor deze klusjes heb je gereedschap nodig en andere producten om de zanderige bodem om te toveren tot een vruchtbaar stukje grond. Wanneer je kijkt wat aanbieders als gardena allemaal hebben voor tuinspullen, kom je erachter dat er waarschijnlijk nog tal van producten zijn die het tuinieren makkelijker maken, waar je nog nooit van gehoord hebt. Bovendien is het praktisch om voor dat je begint met het aanleggen van een tuintje, je even nagaat of je geen essentiële spullen vergeten bent aan te schaffen waardoor je tuin onderhouden lastig wordt. 

 

Alles wat je nodig hebt om het groen te onderhouden

Planten hebben soms de neiging om alle kanten op te groeien behalve de goede. Wanneer je een schutting wilt laten begroeien of een jonge kleine plant wilt ondersteunen, zijn plantgeleiders daar geschikt voor. De plant groeit hier langs in de richting die jij wil dat ze opgroeien. Dit is het perfecte middel om wildgroei in een tuin tegen te gaan en te zorgen voor een verzorgde uitstraling. Daarnaast zal je ook moeten zorgen dat je niet verlegen zit om een sterk schepje, een heggenschaar en een schoffel, zodat je je handen niet vies zal hoeven maken. 

 

De juiste aarde voor planten 

De ondergrond die op dit moment in de tuin ligt zal meestal niet de benodigde voedingsstoffen voor planten bevatten. Een gebrek aan plantenresten die op het gazon blijven liggen en het vertrek van de beestjes in de bodem daardoor, hebben daarvoor gezorgd. Er zijn twee mogelijkheden om dit op te lossen. De eerste is bemesten, kunstmest kan wonderen doen voor de vruchtbaarheid van de achtertuin. Er zullen best nog een aantal mensen zijn met bezwaren hiertegen, die liever geen mest gebruiken in hun tuintje. Naast mest kan er dan als alternatief potgrond gebruikt worden. De potgrond bevat alles wat planten nodig hebben om te groeien in tegenstelling tot de huidige bodem. 

 

Van de pot naar de tuin 

Een aantal bloempotten kan iedereen gebruiken in de achtertuin. De plantjes die nog niet zo groot zijn kunnen hier in groeien voordat je ze in de tuin zelf plaatst. De tuin, tussen alle volgroeide planten is geen plek voor bolletjes die net zijn uitgekomen. Je kunt daarom starten in een pot en wanneer de plant deze uitgroeit is kan je hem verpotten. Bloempotten zijn ook zeer praktisch wanneer je geen stukje aarde hebt in de tuin, maar je wel kleine planten en bloemen wilt laten groeien. Voor in deze potten heb je allerlei verschillende soorten potgrond. Ieder soort heeft een aantal planten waarvoor het de beste voedingsstoffen bevat, dus let hierop bij het aanschaffen.

 

De verschillende soorten takkenscharen 

Het is meestal niet nodig om ieder formaat takkenschaar aan te schaffen. Met een grote heggenschaar kun je in principe bijna iedere tak afknippen, tenzij het meer naar zaag formaat toe gaat. Je wilt echter de schaar die het fijnst is in gebruik, mocht je alleen kleine planten hebben dan werkt een kleine snoeischaar waarschijnlijk het best. Mocht je iedere maat tak tegenkomen bij het onderhoud, dan kun je maar beter verschillende scharen hebben. Op deze manier kun je het meest efficiënt werken, maar ook heel nauwkeurig zijn als het moet.