Waar moet je op letten wanneer je een airco koopt?

Waar moet je op letten wanneer je een airco koopt?

Wil jij een airco kopen en weet je nog niet zo goed waar je op moet letten bij het kiezen voor een airco-systeem? Er zijn tal van factoren die belangrijk zijn, maar met deze informatie weet je binnen een aantal minuten exact waar je op moet letten!

Energielabel; het verbruik van de airco

Net als alle andere elektrische apparaten zijn airco-systemen voorzien van een energielabel. Dit ligt tussen de A en G (al kom je G nagenoeg niet tegen). A is het beste energielabel en betekent dat de airco bijzonder energiezuinig is. Let erop dat je het energieverbruik laag kunt houden door periodiek onderhoud uit te laten voeren door een expert.

Het type airco; alleen koelen of ook verwarmen?

Bij Climatic Oosterhout vind je alle mogelijke soorten airco’s. Zo kun je kiezen voor een systeem dat alleen koelt, systemen die koelen én verwarmen en multi-split units die je in kunt zetten om verschillende kamers te voorzien van de gewenste temperatuur. Wat hierbij vooral belangrijk is, is dat je bepaalt wat je zelf graag wilt en nodig hebt in je woning of bedrijfspand voordat je begint met vergelijken.

De capaciteit van de airco

Een airco met laag vermogen en laag verbruik klinkt ideaal, maar zal grotere ruimtes nooit op temperatuur kunnen houden, terwijl het stroomverbruik wel maximaal zal zijn. Het is belangrijk dat je een airco kiest die een vermogen heeft dat past bij de ruimte(s) die gekoeld en/of verwarmd moet(en) worden. Weet je niet zo goed welk model je nodig hebt of wat de capaciteit moet zijn voor jouw airco? Informeer dan eens bij Climatic Oosterhout; zij helpen je graag persoonlijk verder met een berekening op maat.

Correcte installatie op de juiste plek

De juiste airco kiezen is slechts het begin. De airco moet ook op de juiste plek gemonteerd worden door een vakman, zodat de airconditioning optimaal kan werken in jouw woning of bedrijfspand. Zo wordt de buitenunit idealiter op een schaduwrijke plek opgehangen en mag de binnenunit niet in de buurt hangen van radiatoren en andere verwarmingsbronnen. Daarnaast kun je denken aan het afsluiten van een onderhoudscontract zodat je je hier de komende jaren geen zorgen om hoeft te maken én de levensduur van de airco direct aanzienlijk verlengd wordt.