Hoe pak je ontstoken tandvlees snel en effectief aan?  

Hoe pak je ontstoken tandvlees snel en effectief aan?  

Heb je last van gingivitis oftewel tandvleesontsteking? Dan is dat behoorlijk vervelend. Bij veel mensen ontstaat dit probleem doordat ze hun mond niet altijd even goed schoonhouden, maar je kunt ook gewoon de pech hebben dat je er gevoelig voor bent en snel een ontsteking oploopt. Hoe dan ook, de oorzaak van de ontsteking van het tandvlees is terug te herleiden op de aanwezigheid van anaerobe bacteriën in de mond. Het is dus zaak dat je deze zo goed mogelijk aanpakt om de ontsteking tegen te gaan en snel weer een gezond tandvlees te krijgen.  

 Maak het jezelf gemakkelijk met een compleet pakket 

Om dit te bewerkstelligen kun je verschillende producten in huis halen. Weet je zelf niet goed wat te kiezen? Kijk dan eens online of informeer bij de drogist of tandarts wat er allemaal te koop is om dit probleem tegen te gaan. Je kunt losse producten kiezen om het probleem te verhelpen maar een compleet pakket is ook handig. Groot voordeel daarvan is dat je niet alles los bij elkaar hoeft te zoeken maar ook dat je zeker weet dat de producten die erin zitten allemaal goed op elkaar afgestemd zijn. Zo kun je deze altijd veilig samen gebruiken voor het beste effect.  

 Vier verschillende producten om het tandvlees te verzorgen 

Een voorbeeld van een dergelijk compleet pakket is de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Hierin zitten een spuitje, mondwater, een gebitje en tandgel. Het spuitje is bedoeld om de gel overal in de mond waar ontstekingen zitten aan te brengen. Hiermee kun je beter op plekjes komen waar je normaal gesproken moeilijk bij kunt. In het speciale gebitje, ook wel mouthtray genoemd, kun je ook gel doen. Dit past over je tanden zodat je op die manier de gel goed kunt laten intrekken en deze zijn werk goed kan doen.  

 Bestrijd bacteriën met behulp van actieve zuurstof 

De gel en het mondwater bevatten speciale ingrediënten die goed zijn om een ontsteking en andere kwalen tegen te gaan. In beide producten zit actieve zuurstof. Deze zorgt er op natuurlijke wijze voor dat je mond beter gehydrateerd wordt en dat je bacteriën een minder prettige leefomgeving geeft. Deze bacteriën veroorzaken nu juist de ontsteking en andere klachten dus het is zaak het probleem bij de bron aan te pakken. Bacteriën gedijen het beste in een droge en zuurstofarme omgeving. Hoe vochtiger jij deze dus maakt en hoe meer zuurstof erin zit, hoe onprettiger het voor de anaerobe bacteriën wordt.  

 Wat kan CPC voor het tandvlees doen?  

In het mondwater zit naast actieve zuurstof het goedwerkende CPC. Dit bestanddeel zorgt ervoor dat de bacteriën gedood en geneutraliseerd worden. CPC is veilig te gebruiken, ook voor langere tijd. Het middel werkt zo’n drie tot vijf uur zodat je niet voortdurend opnieuw hoeft te spoelen. CPC helpt daarnaast tegen een slechte adem, voorkomt de vorming van gaatjes en tandplak en zorgt ervoor dat je ontstoken tandvlees snel geneest zodat je van de klachten af bent.  

 Pakket kiezen met mondwater en gel 

Als je een pakket wilt aanschaffen maar geen spuitje of gebitje nodig hebt omdat je dit waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken is de OxyFresh Gezond Tandvlees Kit ook een goede keuze. Hierin zitten zowel mondwater als gel met de bekende kenmerken die alle producten van dit merk hebben. Beide middelen zijn veilig te gebruiken en zorgen ervoor dat je tandvlees niet alleen geneest van de ontsteking maar ook nog eens gezonder en sterker wordt.  

 Waartegen werken beide producten goed?  

Je kunt beide middelen gebruiken om een ontsteking van het tandvlees tegen te gaan maar de kit werkt ook prima tegen bloedend en gevoelig tandvlees. Je kunt er tevens aften en wondjes in de mond mee tegengaan en als je veel last hebt van een droge mond, is het mondwater ook goed om dit probleem te bestrijden. Beide producten werken tevens goed als je last hebt van halitose.  

 Pak de problemen aan met actieve zuurstof 

Bacteriën die een slechte adem in de mond veroorzaken zijn ook juist dezelfde die ervoor kunnen zorgen dat je ontstoken tandvlees krijgt. Deze bacteriën leven het liefste in een zo droog mogelijke omgeving waarin weinig zuurstof aanwezig is. Als je nu juist je mond goed spoelt met mondwater en behandelt met de Super Relief Gel die in het pakket zit, zorg je ervoor dat je de mond en daarmee ook het tandvlees goed hydrateert.  

 Onderhoud je gebit goed 

Door de aanwezigheid van actieve zuurstof neemt ook deze toe en zullen de bacteriën geen lang leven meer hebben op en in het tandvlees. Zo ga je de ontsteking op bijzonder effectieve manier tegen. Beide producten zorgen er ook voor, mits je ze regelmatig gebruikt, dat je tandvlees gezond en sterk wordt en dat je nieuwe ontstekingen in de toekomst vermijdt.  

 Tandsteen kan ook ontstekingen veroorzaken 

Tandvleesproblemen zoals een ontsteking worden veroorzaakt door de aanwezigheid van schadelijke bacteriën. Het is dus zaak deze bij de bron aan te pakken. Een teveel aan tandsteen kan echter ook tot ontstekingen leiden dus dit dien je goed te bestrijden. Veel mensen laten tandsteen weghalen bij de tandarts maar er zijn ook producten in de handel waarmee je dit prima zelf kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Profi Dentek Oral Care Kit. Hierin vind je onder andere een roestvrijstalen tandsteenhaakje dat samen met een spiegeltje zelf heel eenvoudig te gebruiken is.  

 Verschillende werkzame instrumenten in de kit 

Het haakje heeft een goede grip zodat je er niet mee kunt uitschieten en niets beschadigt in de mond. Het zorgt voor een verwijdering van tandsteen, plak en aanslag. Daarnaast zitten er in het pakket een rubberen pick waarmee je het tandvlees kunt masseren en een speciale dental pick waarmee je tussen de tanden ook alles kunt verwijderen dat daar niet hoort te zitten. Na gebruik kun je alle instrumenten gewoon in de vaatwasser reinigen zodat ze snel en hygiënisch schoon worden en je ze op een later tijdstip meteen weer gebruiken kunt.