Hoe kun je jouw jacht zo snel mogelijk verkopen?

Hoe kun je jouw jacht zo snel mogelijk verkopen?

Ben je van plan om op korte termijn je boot te gaan verkopen, maar zoek je nog naar de beste manier om dit te kunnen doen? Bij het verkopen van een jacht komen meerdere dingen kijken. Met behulp van een jachtmakelaar kan de verkoop van een boot worden versneld.

Presenteren van de jacht

Om de jacht echt goed onder de aandacht te brengen is de presentatie hierbij van groot belang. De presentatie moet namelijk onderscheidend zijn ten opzichte van de andere jachten die in de verkoop staan. De eerste indruk bij het zien van de jacht is hierin erg bepalend. Wanneer je de jacht door jachtmakelaar laat verkopen kun je ook direct de online promotie door hen laten verzorgen. Denk hierbij aan het maken van de juiste foto’s. Daarbij moeten alle gegevens zo compleet mogelijk worden gepresenteerd, zodat er nauwelijks vragen bij de kopende partij worden opgeroepen.

Onderhouden van de boot

Om de jacht goed te kunnen presenteren is het belangrijk dat de jacht erg goed onderhouden uitziet gedurende een bezichtiging. Dit geldt zowel voor het exterieur als het interieur. Zorg ervoor dat de jacht er dus schoon uitziet, maar dat ook zoveel mogelijk persoonlijke spullen zijn weggehaald. De potentiële koper moet namelijk het idee hebben dat ze direct de boot kunnen kopen en ermee weg kunnen varen.. Mocht je tijdens het verkoopproces nog gebruik willen maken van de boot, berg dan tijdelijk wat persoonlijke spullen gedurende een bezichtiging. Deze kun je weer terugplaatsen zodra je de jacht weer in gebruik hebt.

Bepalen van de juiste vraagprijs

Het bepalen van een vraagprijs is niet altijd even gemakkelijk wellicht wil je erg hoog inzetten, terwijl de markt of de huidige staat van de jacht daar niet naar is. Een markt is altijd in beweging, dus de prijs die je jaren geleden hebt betaald voor de jacht kan niet wellicht niet meer leidend zijn voor het bepalen voor de huidige verkoopprijs. De jachtmakelaar kan de jacht tevens taxeren en een advies geven voor het bepalen van de juiste vraagprijs.