Hoe start jouw zoektocht naar een nieuwe baan?

Hoe start jouw zoektocht naar een nieuwe baan?

Ben je dringend op zoek naar een nieuwe baan? Er zijn meerdere manieren om jezelf van een nieuwe baan te verzekeren. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende manieren hoe je de zoektocht naar een nieuwe baan zou kunnen starten.

Wat zijn je sterke punten

Bij het zoeken van een nieuwe baan, moet je jezelf wellicht eens afvragen wat je sterke punten zijn en wat je ambitie is. Wanneer je dit duidelijk hebt kun je gaan zoeken naar verschillende vacatures of bedrijven waar je zou willen werken. Zo kun je misschien de vacatures bij ICTvacatureMarkt controleren of juist je eigen netwerk inschakelen. Daarnaast moet je goed kijken of het om een parttime of een fulltime baan gaat.

Start je zoektocht online

Er zijn veel verschillende manieren om je zoektocht online te starten. Dit kan via een vacature website zoals indeed. Hierbij kun je heel gericht bepaalde regio’s en functies filteren. Deze zijn echter heel druk bezocht en hierdoor zullen er vele reacties volgen. Een andere optie is je netwerk aan te spreken. LinkedIn is hierbij een behulpzaam middel, daarnaast kun je ook heel gericht met LinkedIn op bepaalde vacatures zoeken. Mocht er niets tussen staan, je kunt ook op je LinkedIn profiel laten merken dat je openstaat voor een nieuwe uitdaging. De headhunters zullen je dan vervolgens gaan benaderen met verschillende functies.

Offline zoeken naar een nieuwe baan

Hoewel online inmiddels steeds meer georiënteerd wordt, is het offline zoeken naar een baan ook nog steeds een optie. Denk hierbij aan het maken van een afspraak met een uitzendbureau. Een uitzendbureau wordt namelijk door de opdrachtgever betaald om de ideale match te vinden. Daarbij zijn er zowel mogelijkheden op fulltime baan als een parttime baan. Mocht het uitzendbureau niks worden, neem dan eens een kijkje in de krant of vraag vrienden of ze onlangs iets zijn tegen gekomen wat bij jou zou kunnen passen.