Het kopen van de juiste printer

Het kopen van de juiste printer

Ben je op zoek naar een goede printer voor op de zaak, maar heb je nog niet echt verdiept in een goede printer? We geven in dit artikel een aantal tips voor het kopen van de juiste printer.

Waar wordt de printer voor gebruikt?

Als eerste moet worden gekeken waar de printer exact voor gebruikt dient te worden. Wordt de printer namelijk vooral gebruikt om standaarddocumenten uit te printen voor een rapport of interne documenten dan is het beter om een laserprinter te kopen. Deze documenten hoeven namelijk niet van zeer hoge kwaliteit te zijn. Mocht je bijvoorbeeld afbeeldingen van hoge kwaliteit nodig hebben dan is het juist weer beter om een inktjetprinter te nemen. Bij de meeste bedrijven is dit echter niet het geval waardoor het vaak het beste is om om een laserprinter te nemen.

Functionaliteit van de printer

Wil je dat de printer over meerdere functionaliteiten beschikt dan alleen printen dan kun je er ook voor kiezen om een all in one printer te nemen. Deze kan naast printer namelijk ook scannen en deze vervolgens mailen of opslaan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel de juiste documenten inscannen en doormailen naar de desbetreffende persoon. Wil je daarnaast ook beschikken over een printer die in A3 kan printen, zodat je een aantal documenten beter kan presenteren dan is het verstandig om voor een kleurenprinter A3 van Refurbished Printer te kiezen.

Nieuwe printer of een refurbished printer?

Het kopen van een nieuwe printer of een aantal nieuwe printers kan een behoorlijke investering zijn. Daarom is het ook aantrekkelijk om te kiezen voor een refurbished printer. Deze printer is officieel een tweedehands printer, alleen deze printer is alvorens deze weer in de verkoop gaat compleet nagekeken en vervangen met nieuwe onderdelen. Hierdoor is de printer eigenlijk weer als nieuw en kan deze tegen een veel lager prijs worden aangeboden dan een gloednieuwe printer.