Hoe bouw je een Caferacer? 3 tips!

Hoe bouw je een Caferacer? 3 tips!

Na enige tijd wikken en wegen ben je er eindelijk uit, je gaat een eigen Caferacer bouwen. Je bmw r80 caferacer staat al klaar. Hoewel, je moet er natuurlijk eerst een Caferacer van maken. Maar hoe pak je dit precies aan? 

 

Voor de mensen die het niet weten, een Caferacer is een standaard motorfiets die wordt omgetoverd tot een sportieve uitvoering. Caferacers werden vroeger voornamelijk gemaakt omdat er toen nog heel weinig sportieve modellen op de markt verkrijgbaar waren. Deze motorfietsen danken hun naam aan het feit dat de bestuurders vaak zo trots waren op hun werk dat ze een plek opzochten waar veel motorliefhebbers aanwezig waren – doorgaans een cafe – en het gaspedaal even flink werd ingedrukt. Inmiddels zijn er natuurlijk tal van sportieve modellen verkrijgbaar, maar de meeste mensen vinden het nog steeds leuk om te sleutelen aan een oudere motorfiets en zo een geheel nieuw (sportief) model te creëren. 

 

Ben jij benieuwd hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel geven we 3 tips! 

 

 

1. Koop de juiste motorfiets 

 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat het met de basis goed zit. Er zijn verschillende motoren die je kunt gebruiken om een caferacer te bouwen. De een vereist misschien meer werk dan de ander, maar in principe heb je enorm veel keus. Het is hierbij met name van belang dat de horizontale belijning van een sportieve Caferacer gewaarborgd kan worden. Daarnaast moet deze ondersteund worden door twee wielen van gelijke grootte. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de populaire bmw r series van caferacerwebshop.com, Triumph, Harley-Davidson, de Yamaha XS80 of de Honda CX500.   

 

Bij een Caferacer is vooral de belijning van de motorfiets van essentieel belang. Deze vangt niet alleen de eerste indruk, maar geeft ook aan hoe robuust en sportief de motorfiets daadwerkelijk is. Wanneer de belijning minder strak is zal dit afleiden en de sportieve uitstraling onderuit halen. De juiste basis kiezen is dan ook van groot belang bij het bouwen van een Caferacer. Alleen dan zal je van het beoogde effect kunnen genieten. 

 

 

2. Kijk naar andere voorbeelden 

Caferacers zijn vandaag de dag ontzettend populair. Dit heeft dan ook veel voordelen.  Zo zijn er online ontzettend veel verschillende voorbeelden te zien. Door deze te bestuderen krijg je een goed idee van hoe de motorfiets er straks uit moet komen te zien. Er zijn tal van verschillende manieren om andere Caferacers te bekijken. Schrijf je bijvoorbeeld in op een forum voor motorliefhebbers, gebruik apps als Pinterest of speur simpelweg het internet af. Zo vind je voldoende inspiratie. 

 

 

3. Wees niet te bescheiden 

Een Caferacer hoort op te vallen. Wees daarom ook niet te bescheiden met het bedenken van aanpassingen. Voor je het weet vervang je enkel de koplampen en er is niets terug te zien van de sportieve uitstraling. Wees creatief en bedenk goed welke elementen van pas zullen komen op jouw favoriete voertuig. Weet je niet precies hoe je jouw r80 BMW het beste kunt aanpakken? Vraag dan om advies aan een specialist of laat andere motorliefhebbers hun oordeel vellen online. Als je je angsten overboord gooit krijg je het mooiste resultaat.