De lekkerste gerechten uit Italiaanse keuken

De lekkerste gerechten uit Italiaanse keuken

Italië staat natuurlijk bekend om al het lekkere eten dat het land te bieden heeft. Daarom hebben wij de lekkerste Italiaanse gerechten voor je op een rijtje gezet. Deze gerechten moet je gewoon proberen als je op vakantie gaat naar Italië!

Pizza

Het eerste Italiaanse gerecht is misschien wel de bekendste: pizza! Niet alleen in Italië, maar ook in Nederland en de rest van de wereld wordt massaal pizza gegeten. In Italië smaakt de pizza echter net even wat beter dan waar dan ook ter wereld. Dit komt omdat veel Nederlandse pizzeria’s stiekem gebruik maken van pizzabodems uit de fabriek (zoals van Monte Pizza Crust). Deze smaken natuurlijk prima, maar in Italië maken ze de gehele pizza, dus ook de bodem, zelf met de hand. Dit in combinatie met traditionele Italiaanse technieken en ingrediënten, smaakt toch net even wat beter dan de pizza’s die wij hier gewend zijn. Ga je op vakantie naar Italië, dan moet je dus zeker een echte Italiaanse pizza proberen!

Pasta

Weer een gerecht dat ook buiten Italië op grote schaal wordt gegeten; pasta. Denk bijvoorbeeld maar aan spaghetti, macaroni, ravioli, tagliatelle en nog véél meer verschillende soorten. Ook voor pasta geldt dat het in Italië op echte traditionele manieren wordt bereid die in Nederland minder bekend zijn. Neem bijvoorbeeld de pasta pesto, pasta met garnalen of pasta carbonara! Ook voor alle soorten pasta geldt dus dat je in Italië net even wat andere varianten vindt dan wij hier in Nederland gewend zijn. Ook pasta is dus een must-try als je in Italië bent!

Lasagne

Uiteraard kan lasagne niet ontbreken op dit lijstje. Ook van dit gerecht bestaan er tegenwoordig veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan lasagne met spinazie en zalm. In Nederland doen we over het algemeen niet veel groenten door de lasagne, maar wist je dat er in Italië juist erg veel groenten doorheen worden gedaan?