Do’s en don’ts voor het roken van sigaren

Do’s en don’ts voor het roken van sigaren

Over de hele wereld wordt nog steeds ontzettend veel gerookt, zowel sigaren als sigaretten. Doordat sigaretten bijna alleen maar in het straatbeeld worden gezien, worden sigaren door velen als exclusief beschouwd, dit is natuurlijk niet zo. Sigaren worden vaak thuis met een drankje gerookt, de rookduur van een sigaar is vaak ook veel langer dan een sigaret dus het is niet iets wat je even snel oprookt. Er zitten best wel wat verschillen tussen het roken van een sigaret en een sigaar, in dit artikel geeft Sigarenverkoop.nl een aantal do’s en don’ts voor het roken van een sigaar.

De do’s

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het roken van een sigaar, dit zijn onder andere de volgende:

  • Sigaren mogen niet te droog worden. Sommige sigaren kun je na aanschaf maar enkele dagen bewaren totdat deze te droog geworden is. Dit kan je testen door er op te drukken, als hij niet meer veerkrachtig is is hij te droog geworden. Je kan een sigaar wel langer bewaren door gebruik te maken van een humidor, dit is een bewaarkistje die voorzien is van een sponsje, deze houd de sigaar vochtig.
  • Sigaren moet je altijd knippen voor je deze rookt, door de kop eraf te knippen heb je een vers stuk waar je aan gaat roken. Je hebt speciale sigarenknippers die je kan gebruiken, zorg dat je ongeveer ⅛ deel eraf knipt
  • Je hebt voor het roken van een sigaar een specifieke warmte aan te houden om ervoor te zorgen dat de smaak optimaal blijft, houdt hem in ongeveer 45 graden. gebruik een lucifer, houtje of aansteker om een sigaar aan te steken, draai er dan rondjes mee zodat hij goed warm kan worden. Als de sigaar op temperatuur is kan je er van roken, neem kleine trekjes zodat hij niet te warm wordt.
  • Laat de as zo lang mogelijk aan de sigaar hangen, de as zorgt er namelijk voor deze niet te snel gaat branden. Als de sigaar per ongeluk uitgaat, dan moet de as wel verwijderd worden. Je kan hem dan weer aansteken zonder hem in je mond te steken.

Dont’s 

  • Een sigaret rook je over je longen, bij een sigaar moet je dat niet doen. Bij een sigaar moet je de rook rustig door je mond laten circuleren, je moet van de smaak genieten. 
  • Als je een sigaar uit wilt doen, leg hem dan gewoon in een asbak en laat hem uitgaan. Druk een sigaar niet uit.
  • Verwijderen het bandje die rond de sigaar zit niet voordat je gaat roken, hierdoor kunnen er kleine gaatjes ontstaan die ervoor zorgen dan de sigaar minder goed trekt. Tijdens het roken zal je het vanzelf kunnen verwijderen doordat het wat losser komt te zitten.