Voordelen van een DJ inhuren voor jouw feest

Voordelen van een DJ inhuren voor jouw feest

Heb je binnenkort een feestje op het programma staan en heb je de muzikale invulling voor het feest nog niet rond? Dan is een DJ inhuren uit Breda wellicht de oplossing voor jou! We zetten in dit artikel een aantal voordelen van een DJ inhuren op een rijtje.  

Verschillende muziekgenres

Heb je niet echt een thema voor het feest en wil je dat iedereen van het feest kan genieten? Wanneer je voorzien bent van een goede DJ kan hij altijd direct inspelen op de behoefte van de feestende mensen. Wellicht zijn er ook mensen die graag een verzoeknummer willen doen voor hun favoriete nummer. 

DJ vs band

Het voordeel van het inhuren van een DJ is dat het ook nog eens goedkoper is dan het inhuren van een band of een aantal losse artiesten. Hierdoor is het veel gemakkelijker om de DJ terug te verdienen. Daarnaast is het ook veel lastiger om in de artiesten of band in te  plannen. Hier komt namelijk veel meer bij kijken dan wanneer de DJ zijn vier uur durende drive-in show uitvoert en gemakkelijk de gehele avond kan vullen. 

Aankleden van de feestzaal 

Naast dat een DJ beschikt over zijn eigen DJ booth en muziek, kunnen veel DJ’s ook zorgen voor het aankleden van het evenement. Ze kunnen vaak gemakkelijk het licht en geluid regelen, maar ze hebben ook vaak voldoende materialen om de rest van de zaal te kunnen aankleden of voorzien van special effects. Denk hierbij aan het plaatsen van een truss, waardoor het licht en special effects door iedereen in de gehele feestzaal kan worden opgemerkt.  

Zoveel mogelijk uitbesteden

Het inhuren van een DJ zorgt er eigenlijk voor dat je zoveel mogelijk kan uitbesteden, terwijl je bij het inhuren van een artiest of band juist zoveel mogelijk moet gaan verzorgen. De DJ kan namelijk voor zowel het licht, geluid en muziek zorgen, waardoor jijzelf de gehele avond nergens meer aan hoeft te denken.