4 voordelen van tegelijkertijd werken en leren

4 voordelen van tegelijkertijd werken en leren

Wil jij na de middelbare school het liefst zo snel mogelijk aan het werk? Maar wil je eigenlijk ook het liefst een opleiding volgen? Je kunt deze twee soms perfect met elkaar combineren! Als je bijvoorbeeld wil gaan werken in de bouw, kun je werken combineren met leren. Je gaat dan een deel van de week naar school, en een ander deel van de week ga je werken. Het combineren van werken en leren heeft een aantal belangrijke voordelen. In deze blog zetten we er een paar voor je op een rijtje.

Financiële voordelen

Ten eerste heeft het financiële voordelen als je je opleiding combineert met een baan. Je studententijd is normaal gesproken niet de tijd waarin je het meeste te besteden hebt. Als je dagelijks naar school gaat, blijft er namelijk weinig tijd over om te gaan werken. En daarnaast heb je waarschijnlijk een heleboel uitgaven aan je huur, studie, en je sociale leven. Als je kiest voor een opleiding waarbij je een deel van de tijd werkt, is het heel fijn dat je inkomsten hebt. Zo hoef je je over het financiële aspect geen zorgen te maken!

Kennis meteen in de praktijk brengen

Daarnaast is het heel leuk als je de geleerde kennis en vaardigheden meteen in de praktijk kunt brengen. Als je een opleiding in de bouw volgt, leer je nieuwe vaardigheden in de werkplaats. Deze kun je meteen in de praktijk toepassen, wat niet alleen leuk is, maar ook heel leerzaam.

Netwerk opbouwen

Zowel op je werk als tijdens je opleiding krijg je de kans om aan je netwerk te bouwen. Je komt tijdens je opleiding in aanraking met andere jonge professionals die aan de weg timmeren. En op je werk krijg je ook te maken met ervaren vaklieden. Knoop dus af en toe een gezellig praatje met iemand aan en bouw aan je netwerk! Als je tegelijkertijd werkt en leert heb je hiervoor namelijk genoeg kans.

Toekomstperspectief

Als je klaar bent met je opleiding, wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan het werk. Doordat je tijdens je opleiding al hebt gewerkt bij een bedrijf, is de kans groot dat je hier ook daadwerkelijk aan de slag mag. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren of aan de slag te gaan bij een ander bedrijf. Zoek je bijvoorbeeld vacatures in Middelharnis in de bouw? Dan kun je terecht bij Vakmasters. Tijdens je opleiding ben je perfect klaargestoomd voor een baan. Je hebt dus zeker toekomstperspectief en carrièremogelijkheden.