De geschiedenis van Ford

De geschiedenis van Ford

De Ford Motor Company is één van de grootste bedrijven ter wereld en een echte legende binnen de sector van de auto’s. Maar hoe luidt nu eigenlijk hun geschiedenis? Hoe is het bedrijf geworden wat het vandaag de dag is? Hoog tijd om eens op onderzoek uit te gaan!

Henry Ford

Aan de wieg van het bedrijf staat ondernemer Henry Ford die geboren werd in 1863. Ford is een ondernemende en pientere man die in 1896 een eerste auto bouwt. Hij begint met de verkoop van wagens en zorgt voor een regelrechte revolutie in het productieproces door aan de basis van het bandwerk te liggen. Het werken aan een lopende band zorgt voor een drastische verlaging van de productiekosten en een sterke verhoging van de output. Het is de reden dat Ford snel één van de marktleiders kan worden en de reden waarom de werknemers bij Ford beter betaald werden dan bij de concurrentie.

Vroege successen

De Ford Motor Company heeft voor het eerst een echt succesnummer in handen met het legendarische Model T. Deze wagen rolt van de band in 1908 en zal doorheen zijn levensduur meer dan 15 miljoen exemplaren de baan opsturen. Al snel zorgt dit succes dan ook voor uitbreiding richting Europa. Zeker na de Tweede Wereldoorlog zet het Amerikaanse bedrijf stevig voet aan de grond in Duitsland en de omringende landen. Een succes waar het immers populaire model Taunus absoluut iets mee te maken heeft.

Racen

In de jaren ’60 zet Ford alles op alles om in de legendarische 24 uur van Le Mans Ferrari te kloppen. Een opzet waar ze uiteindelijk ook in slagen en dat betekent de definitieve intreden van Ford in de hoogste echelons van de autosport en het collectief bewustzijn van de autoliefhebber. Vandaag de dag is Ford nog steeds één van de toonaangevende producenten binnen de sector. Zelf interesse in een Ford? Dan kan je zeker eens een kijkje nemen bij Autobedrijf Kessel Oudenbosch.