Bijzondere trends in de uitvaartwereld

Bijzondere trends in de uitvaartwereld

Je eigen uitvaart is niet iets waar je thuis aan de eettafel zomaar eens over begint te praten, maar wel een onderwerp wat je dierbaren in de toekomst veel gemakkelijk zou kunnen maken. Net als iedere andere branche verandert ook de uitvaartbranche.  We zetten er een aantal op een rijtje en wellicht vind je een van hen wel iets voor jou uitvaart in Tholen

Borrel na de uitvaart

Zoals gezegd is ook de uitvaartbranche erg trendgevoelig en zie je ook de traditionele uitvaart steeds minder. Waar je voorheen altijd koffie kreeg na de dienst, gebeurt het nu ook dat er na afloop van de dienst bier met bitterballen worden geserveerd in plaats van koffie met cake. Hierbij staat natuurlijk de overledene ook centraal in die keuze. Het komt echter steeds vaker voor dat men ervoor kiest herdacht te worden met een laatste borrel. 

Vieren van het leven

De manier waarop de overledene wordt nagedacht veranderd ook steeds meer. Zo werd vroeger veelal stil gestaan bij het korte ziektebed van de overledene, terwijl nu steeds meer wordt stilgestaan bij de levensloop van deze persoon. Hierdoor wordt er eigenlijk steeds meer gevierd dat ze persoon heeft geleefd en dat je deze hebt mogen kennen. 

Uitvaart bij de vereniging 

De locatie van de uitvaart is ook niet altijd meer in het traditionele uitvaartcentrum. Was deze persoon bijvoorbeeld altijd op de lokale voetbalclub te vinden? Dan komt het ook wel eens voor dat de dienst in de kantine wordt gehouden en vervolgens vanaf daar naar de begraafplaats wordt gebracht. 

Vraag naar de mogelijkheden bij de uitvaartverzorger

Wil je een andere uitvaart als alle andere laat dit dan ook duidelijk weten aan je nabestaanden. Dan kunnen zij vervolgens navraag doen bij een aantal uitvaartverzorgers en de juist uitvaartverzorger vinden.