Het vervangen van een autoruit

Het vervangen van een autoruit

Elke automobilist krijgt er vroeg of laat wel eens met autoruitschade te maken. Een ongeluk of stormschade kan namelijk altijd voorkomen, maar ook een opspattend steentje kan altijd voorkomen. Dan kan het zomaar eens voorkomen dat een autoruit vervangen moet worden. Hiervoor vertellen we meer in dit artikel. 

Probeer een vervanging te voorkomen

Van alle ruiten is de voorruit het meest gevoelig voor schade. Dit heeft voornamelijk te maken met opspattende steentjes. Mocht dit nu voorkomen is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Vooral als de herfst eraan komt en de temperatuur verschillen nogal groot zijn, dan is het belangrijk dat het sterretje wordt gemaakt anders bestaat dat de kans dat het sterretje verder doorscheurd. Heb je een kapotte Renault ruit? Dan moet de gehele Renault voorruit vervangen worden. Het vervangen van een voorruit is natuurlijk ook direct veel duurder dan het repareren ervan. Probeer er daarom attent op te zijn 

Ruit laten vervangen door een specialist

Is de schade echter zo hevig dat deze toch vervangen dient te worden. Dan is het belangrijk dat je hiervoor een specialist inschakelt, mocht je zelf niet handig zijn of het risico niet willen lopen dat iets verkeerd gaat. Bij een autoruit specialist heb je ook de mogelijkheid om de reparatie of vervanging op locatie te laten uitvoeren. Kun je bijvoorbeeld niet weg met de auto of is het niet meer verantwoord om te rijden met de ruit dan kun je dus ervoor kiezen om de ruit op locatie te laten vervangen. 

Autoruit zelf vervangen

Heb je een beetje technisch inzicht? Dan kun je er ook voor kiezen om de ruiten zelf te vervangen. Vooral de zijruit is vaak wel te doen. Hierbij is het wel belangrijk dat de portier goed wordt vastgezet. Vaak moet je dan wel alsnog altijd met 2 personen zijn om de ruit om de juiste en veilige manier in de auto te kunnen zetten.