Andere soorten pizza’s

Andere soorten pizza’s

Pizza is een populair en lekker gerecht. Naast de gewone normale pizza’s zijn er veel meer soorten. Zo kun je dus op verschillende manieren pizza eten. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die verschillende allergieën hebben of gewoon diverse dingen niet willen eten. Dan is dit het perfecte artikel voor jou.

 

Groente pizza

Tegenwoordig is gezond eten een groot ding geworden. Dus mag een gezonde pizza zeker niet ontbreken. Pizza’s kunnen zelfs gemaakt worden van groenten. Dat kan van verschillende soorten groenten worden gemaakt zoals spinazie, broccoli, aubergine of bietjes. Je pizza krijgt een heel ander uiterlijk doordat je gebruik maakt van groenten. Daarnaast is het ook een hele smaaksensatie.

 

Glutenvrij

Verder hebben steeds meer mensen een glutenallergie of gewoon de behoefte aan glutenvrij eten. Dan mogen de glutenvrije pizza’s zeker niet ontbreken. Je zorgt ervoor dat je bij het bereiden van de bodem glutenvrije broodmix gebruikt. Verder mag de pizza gewoon hetzelfde zijn als een gewone pizza. Zo kun je er ingrediënten opdoen die jij lekker vindt.

 

Veganistisch

Naast vegetarisch bestaat er ook veganistisch. Dat houdt in dat er helemaal geen dierlijke producten worden gegeten. Er is veel aan de pizza met een dierlijke afkomst, dus dat betekent dat je er je eigen draai aan moet geven. Zo is kaas makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld groenten en kan een groente pizza dus ook dienen als veganistische pizza.

 

Dessert

Een pizza kan zowel als diner als dessert dienen. Zo zijn er nutella en aardbeien pizza. Die kun je natuurlijk niet als diner eten daarom dienen ze perfect als dessert. Let er wel op dat je de pizza deelt omdat hij best zwaar op de maag is.

 

Zin in pizza?

Na het lezen van dit artikel kun je niet meer om de pizza’s heen. Gelukkig zijn er genoeg restaurants die de lekkerste pizza’s aanbieden. Neem als voorbeeld het restaurant in Alphen aan den Rijn genaamd Woodstone Pizza. Je kunt naast pizza eten ook de lekkerste wijn drinken. Het is een uniek avondje uit eten die je zeker niet gemist mag hebben.