Mondkapjes kopen: met deze tips kan er niets fout gaan

Mondkapjes kopen: met deze tips kan er niets fout gaan

Je hebt vast gehoord dat de nieuwe Coronawet ondertussen een feit is en met deze wet kan de overheid het gebruik van mondkapjes in bepaalde situaties verplichten. Nu is dat alleen nog zo in het openbaar vervoer, maar in de toekomst zal dat mogelijk ook in openbare ruimtes worden toegepast. Momenteel wordt het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes al dringend geadviseerd, dus het is verstandig om hier gehoor aan te geven. Daarom is het tijd om mondkapjes in te slaan en met de onderstaande tips kan er dan niets fout gaan.

1. Kies voor stoffen mondkapjes

Hoe meer je van plan bent om een mondkapje te dragen, hoe verstandiger het wordt om voor een stoffen kapje te kiezen. Deze kun je namelijk wassen en opnieuw gebruiken. Dat bespaart je niet alleen geld – wegwerp mondkapjes moet je elke keer nieuw opzetten – maar je bespaart ook het milieu. In plaats van je mondkapje na elk gebruik bij het restafval te doen, neem je deze mee naar huis, was je hem en gebruik je hem weer.

2. Koop voldoende kapjes

Als je altijd stoffen mondkapjes bij de hand wilt hebben, dan moet je wel voldoende kapjes kopen. Je maakt zelf een berekening door de volgende punten mee te nemen:
– Ieder mondkapje moet na elk gebruik/na elke reis vervangen worden door een schone. Voor reizen van A naar B en later van B naar A heb je dus twee kapjes nodig die dag. Ga je winkelen, houd je mondkapje dan op zodat je deze niet na elk winkelbezoek moet vervangen.
– Er zitten altijd een aantal mondkapjes in de was. Houd hier rekening mee en koop dus een aantal extra. Je moet je kapjes wassen op 60 graden, op een volledig wasprogramma en zonder wasverzachter.

3. Maak je kapjes zelf

Je mag ook zelf stoffen kapjes maken en deze zijn te gebruiken in het openbaar vervoer zowel als in openbare ruimtes. De instructies zijn gemakkelijk te vinden bij de rijksoverheid. Als je zelf mondkapjes maakt, dan kun je een out T-shirt nieuw leven inbrengen. Je kiest zelf uit welke kleuren je wilt en je maakt er zoveel als je nodig hebt. Het maken van een mondkapje neemt niet meer dan 5 minuten in beslag met een naaimachine.

4. Kies voor een Nederlandse winkel

De regels voor het dragen van kapjes zijn niet overal hetzelfde. En dan is het handig als je een winkel uitkiest die zich bewust is van de situatie en de richtlijnen in Nederland. Kies daarom voor een Nederlandse verkoper die zijn assortiment aanpast op wat er gaande is in ons land. Nederlandse mondkapjes zijn van goede kwaliteit. De productomschrijving en klantenservice zijn in je eigen taal en retourneren is ook een stuk gemakkelijker.

5. Kwaliteit is belangrijk

Wil je een mondkapje dat doet wat het moet doen, dan is kwaliteit belangrijk. Deze vind je bij een Nederlandse verkoper, maar vergeet dan niet altijd om recensies van voorgaande klanten door te nemen en om de productomschrijving te beoordelen. Zo kun je ook als je online gaat kopen, toch invloed uitoefenen op wat je zult ontvangen. Denk daarbij er ook aan om Nederlandse mondkapjes te kopen!