Zakelijk lenen als zzp’er? Dit is wat je moet weten!

Zakelijk lenen als zzp’er? Dit is wat je moet weten!

Als je als zelfstandig ondernemer extra financiering nodig hebt, kan aan zakelijke lening de uitkomst bieden. Een zakelijke lening biedt je namelijk financiële investeringsruimte tegen duidelijke (en gunstige) voorwaarden. In dit artikel wordt uitgelegd wat een zakelijke lening precies inhoudt en hoe je een zakelijke lening aan kunt vragen.

  1. Wat houdt een zakelijke lening in?

Voor iedere onderneming geldt dat investeren nodig is om groei te kunnen bewerkstelligen. Als zelfstandig ondernemer betekent dit vaak een grote aanspraak op je financiële reserves. Als je deze ruimte niet hebt of simpelweg niet je gehele financiële reserves aan wilt spreken, kan een zakelijke ZZP lening de uitkomst bieden.

Een zakelijke lening wordt doorgaans gebruikt om een eenmalige, grote bedrijfsuitgave mee te financieren. Je kunt hierbij denken aan een investering voor de lange(re) termijn, zoals de aanschaf van kostbare machines of bedrijfsauto’s en de bouw van een website. Inhoudelijk gezien betekent het afsluiten van een zakelijke lening dat een vooraf bepaald geldbedrag in één keer op je bankrekening wordt gestort. De looptijd en het maandelijkse rentebedrag van de zakelijke lening worden vooraf vastgesteld. Op die manier worden de financiële lasten van de investering gespreid.

 

  1. Hoe vraag je een zakelijke lening aan?

Kredietverstrekker uitkiezen

Vrijwel iedere kredietverstrekker biedt andere voorwaarden. Het is aan te raden om je in deze voorwaarden te verdiepen, voordat je met een kredietverstrekker in zee gaat. Er zijn online diverse tools beschikbaar om kredietverstrekkers eenvoudig met elkaar te kunnen vergelijken.

 

Bedrijfsdocumentatie aanleveren

De kredietverstrekker wil vervolgens inzicht krijgen in de financiële status van jouw onderneming. Hiervoor dien je bedrijfsdocumentatie aan de kredietverstrekker te overleggen. Dit bestaat in ieder geval uit een financiële toekomstprognose, de aangifte inkomstenbelasting van de afgelopen drie kalenderjaren en de winst- en verliesrekening.

 

Goedkeuring en uitbetaling

De kredietverstrekker bepaalt op basis van jouw bedrijfsdocumentatie of en onder welke voorwaarden jouw onderneming voor een zakelijke lening in aanmerking komt. Als de kredietverstrekker goedkeuring heeft verleend voor het wenselijke leenbedrag, wordt het geldbedrag binnen enkele werkdagen op jouw bankrekening gestort.