Wat houdt employment screening in?

Wat houdt employment screening in?

Het wervingsproces van medewerkers is een kostbare en tijdrovende taak. Het aannemen van de verkeerde sollicitant kan een hoog verloop veroorzaken. Het kan ook een negatieve impact hebben op het bedrijf. Om er zeker van te zijn dat je de juiste kandidaat aanneemt, moet je een employment screening uitvoeren. Dit screeningsproces heeft tot doel de kandidaat te controleren en te evalueren om de juiste beslissing te nemen. Tijdens dit proces moet je alle informatie die door de sollicitanten op hun cv is verstrekt, verifiëren. Dit proces omvat beoordeling van de aanvraag, achtergrondcontrole, interview en persoonlijkheidstest. Pre-employment screening biedt verschillende voordelen voor het bedrijf. Het kan voorkomen dat je een slechte werknemer in dienst neemt. Het kan het bedrijf ook helpen om verspilling van middelen te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die betrokken zijn bij pre-employment screening.

Screening proces voor sollicitatiegesprekken

De eerste stap van de werkgelegenheid screening is het beoordelen van de aanvraag en het cv. Het doel van deze screening is om de cv’s van de sollicitant te filteren. Zo vind je de kandidaat die relevante werkervaring en opleidingseisen heeft. Nadat je de kandidaten hebt gevonden die voldoen aan de vereisten van het bedrijf, moet je ze screenen via een voorbereidend gesprek. Vanaf het eerste gesprek vind je geschikte kandidaten voor een officieel gesprek.

Achtergrond checks

Nadat je meerdere kandidaten hebt geselecteerd, voer je de referentiechecks uit. Dan is het uitvoeren van achtergrondcontroles essentieel. Je moet hun opleidingsachtergrond en werkervaring verifiëren. Contact opnemen met de referenties is de effectieve manier om te bevestigen of de antwoorden van de kandidaten correct zijn. Wanneer je contact opneemt met hun voormalige werknemers, kun je vragen naar hun werkervaring en functieomschrijving. Sommige sollicitanten kunnen ongeldige informatie verstrekken om hun cv er beter uit te laten zien. Je moet de informatie dus controleren om er zeker van te zijn dat alle gegevens correct zijn. Het controleren van het strafblad van de aanvragers is een must. Als HR-manager ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van het bedrijf, de medewerkers en de klanten. Zorg ervoor dat de kandidaten geen geschiedenis van geweld, fraude en andere strafregisters hebben.