Waarom kiezen voor vloertegels in jouw woning?

Waarom kiezen voor vloertegels in jouw woning?

Het is tegenwoordig natuurlijk mogelijk om op zeer veel verschillende manieren een vloer te realiseren in je woning. Eén van de mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt is de realisatie van een tegelvloer. Gebruikmaken van vloertegels is sinds jaar en dag ongelofelijk populair. Dat is het gevolg van het feit dat er best wel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. In eerste instantie kan je een tegelvloer bijvoorbeeld probleemloos gebruiken wanneer je ook wil kunnen genieten van vloerverwarming in je huis. Dat is iets wat vanzelfsprekend lijkt, maar niet is. Met name bepaalde gietvloeren zijn bijvoorbeeld niet combineerbaar met vloerverwarming. Hoe dan ook, twijfel jij nog over het al dan niet gebruikmaken van vloertegels in je woning? In dat geval is het mogelijk dat de informatie op deze pagina je definitief over de streep zal trekken. 

1.) Perfect te combineren met vloerverwarming

De keuze voor tegels zorgt er voor dat je een vloer kan realiseren die perfect kan worden gecombineerd met vloerverwarming. Bijzonder veel mensen zijn er grote fan van om hun woning op deze manier te verwarmen. Dit niet alleen omdat de verwarming op deze manier gelijkmatig kan gebeuren, maar ook omdat de vloer zelf aangenaam warm heeft. Op blote voeten door je woning rondlopen was dan ook nog nooit eerder zo comfortabel! 

2.) Vloertegels bieden verkoeling tijdens de zomer 

Tijdens de wintermaanden zorgt gebruikmaken van vloerverwarming in combinatie met vloertegels er voor dat je kan rekenen op aangenaam warme voeten. In de zomermaanden kunnen tegels echter net zorgen voor verkoeling. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld honden vaak een hoekje van de woning opzoeken waar ze lekker languit op de vloer kunnen liggen. Op een warme dag met blote voeten over lekker fris aanvoelende tegels lopen? Het zorgt er meteen voor dat de hitte een behoorlijk stuk draaglijker wordt! 

3.) Tegels kunnen veelal wel tegen een stootje 

Verschillende vloeren staan er om bekend al snel schade te kunnen oplopen. Dat is vervelend, niet in het minst omdat er regelmatig wel eens iets op de vloer valt. Dit geldt niet in het minst voor gezinnen met kinderen. Wil jij er ook zeker van zijn dat je in jouw huis kan rekenen op de aanwezigheid van een zeer solide, duurzame vloer? In dat geval kan de keuze voor vloertegels al snel zijn gemaakt. 

4.) Tegels kunnen zeer onderhoudsvriendelijk zijn 

Voor verschillende vloeren geldt dat ze niet zo eenvoudig schoon te maken zijn. Afhankelijk van het type vloer is het bovendien ook zo dat je niet zomaar gebruik kan maken van elk type schoonmaakmiddel, integendeel. Vloertegels staan er om bekend relatief onderhoudsvriendelijk te zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat deze vloer in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gietvloer over voegen beschikt. Hier kan vuil in terug te vinden zijn welke door te dweilen niet meteen volledig verwijderd kan worden. Even stofzuigen kan dit probleem echter op efficiënte wijze verhelpen. 

5.) Vloertegels komen in elke woning tot hun recht

Last but not least is er natuurlijk ook de uitstraling van bijvoorbeeld houtlook vloertegels. Voor een tegelvloer geldt dat ze in principe perfect kan worden gerealiseerd in elke stijl van woning. Of je nu hebt gekozen voor een modern interieur of eerder voor een klassieke uitstraling, in beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat tegels een waardevolle aanvulling op je interieur kunnen vormen. Overweeg dus zeker om van dit type vloer gebruik te maken in je woning. 

 

KROON Vloeren in Steen biedt op het gebied van tegels, het hele pakket aan!