Verbouwing in de woonkamer? Deze spullen mogen niet ontbreken

Verbouwing in de woonkamer? Deze spullen mogen niet ontbreken

Ben jij van plan om de boel eens grondig te verbouwen? Dan ben je hier op het goede adres! Of je nou van plan bent om de hele keuken te verbouwen, een uitbouw te plaatsen of een paar extra stopcontacten te plaatsen, tips zijn altijd handig! Het kan zomaar zo zijn dat je al enige ervaring hebt met klussen, maar wie weet ben je wel een leek op klusgebied. Juist daarom wil ik ervoor zorgen dat iedereen weet welke spullen er niet mogen ontbreken en hoe je het beste aan zo’n verbouwing kunt beginnen. Zo wordt klussen een stuk makkelijker voor een ieder! En dat wil je!

Maak een plan voordat je begint

Een veelgemaakte fout is dat mensen een idee in hun hoofd hebben en dan maar gelijk beginnen met verbouwen. Doe dit absoluut niet! Naast dat dit kan zorgen voor enorm veel stress, is het vaak zo dat je dingen over het hoofd ziet. Kortom: je maakt het alleen maar chaotisch voor jezelf. Kies er daarom voor om een draaiboek te maken voor de verbouwingen die je wilt verrichten. Het klinkt misschien overbodig, maar het is echt handig om een soort checklist te maken. Het geeft veel voldoening om dit uiteindelijk te kunnen afstrepen, maar het creëert ook veel overzicht. 

 

Houd vooral de kleurnummers van gebruikte verf erbij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maak daarbij zoveel mogelijk foto’s van de stappen die je onderneemt. Zo kun je niet zo snel in de war raken. Weet je niet zeker of iets kan? Raadpleeg dan altijd een bouw­kundige. Het zou zonde zijn als je iets sloopt, terwijl dit makkelijk voorkomen had kunnen worden. 

Wat moet je sowieso in huis hebben?

  • Een van de belangrijkste dingen die je in huis moet hebben als je gaat klussen is afplaktape op de markt. Tesa tape is erg handig om te gebruiken, omdat Het de lijm tot 5 maanden na aanbrengen helemaal niet indroogt. Wat betekent dit? Geen vervelende lijmresten die je later moet verbloemen! Tuurlijk blijft het wel handig om tesa tape te verwijderen na het schilderen, maar van vervelende restjes heb je hoogstwaarschijnlijk geen tot weinig last. Daarnaast is het goed om te weten dat tesa  tape volledig gerecycled is. Het is dus ook nog eens een milieubewuste keuze.
  • Ook vloermarkeringstape is erg handig om in huis te hebben als je gaat klussen. Dit is voornamelijk handig om razendsnel belijningen of markeringen op de vloer te realiseren. Vloermarkeringstape is misschien niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je gaat klussen. Maar het zal je verbazen hoe handig het is in de praktijk.

Pas op met boren

Tijdens het verbouwen wordt er vaak gebruik gemaakt van een steenboor. Deze boor is handig, maar wel heel erg grof. Dit heeft als gevolg dat je niet zo nauwkeurig kunt werken, als dat je zou willen. Een tip? Boor gewoon het eerste stuk met een kleiner boortje. Dan heb je ook geen last van onnodige fouten! Het gebeurt namelijk vaak genoeg dat men het denkt te redden met een specifieke boor en stand. Dit resulteert 9 van de 10 keer in een beschadigde muur. Pas hier dus mee op!