Tuinontwerp: voordelen van een door een professional gecreëerde omgeving

Tuinontwerp: voordelen van een door een professional gecreëerde omgeving

Tuinontwerp is een techniek die steeds meer ruimte en erkenning krijgt op de arbeidsmarkt, waarbij ruimten worden geproduceerd en georganiseerd, en die bovendien bijdraagt tot de beste beleving in de gecreëerde omgeving.

Landschapsarchitectuur bestaat uit het samenstellen van vrije ruimten met verschillende plantensoorten of zelfs andere elementen die de ruimte ten goede komen. Landschapsarchitectuur is verantwoordelijk voor het vernieuwen en “leven geven” aan de fysieke ruimten waarin wij zijn ingebed, het veranderen en herscheppen van de natuurlijke systemen waarin wij leven.

Om een harmonieuze ruimte te bouwen, moet de landschapsontwerper verschillende aspecten bestuderen, zoals bodem, ecologie, klimaat, hydrologie, enz. Laat daarom een tuinontwerp laten maken door RR Tuin & Design, en geniet van een ruimte vol persoonlijkheid!

1. Geestelijke gezondheid en productiviteit

De integratie van mens en natuur zorgt voor een rationeler en intelligenter gebruik van de ruimte, wat tot uiting komt in de levenskwaliteit van de bevolking in de grote steden, waar de aantasting van het milieu groter is. Het is bewezen dat de aanwezigheid van een groene omgeving bijdraagt tot het welzijn en de prestaties en productiviteit van individuen bevordert.

2. Voordelen voor het milieu

Stadslandschappen helpen de lucht, het water en de bodem te reinigen. Planten verbruiken kooldioxide en geven zuurstof af aan de atmosfeer. Zij beschermen ons tegen extreme hitte en koude, bieden schaduw en verminderen geluidsoverlast.

Bomen bevorderen duurzaamheid door schaduw te bieden, waardoor de behoefte aan airconditioning en het verbruik van fossiele brandstoffen afneemt. Bomen gaan ook luchtvervuiling tegen door de deeltjes in de lucht te verminderen. Sommige van deze deeltjes zijn inhaleerbaar en kunnen in de longen en het bloed terechtkomen, wat allerlei gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

3. Maakt de omgeving vrolijker en stimuleert de creativiteit

Groen en andere heldere kleuren zijn in staat om de omgeving vrolijker, mooier en aangenamer te maken. De eenvoudige aanwezigheid van een potplant kan het visuele en zintuiglijke aspect van een plaats veranderen.