Ontdek de voordelen van shortlease

Ontdek de voordelen van shortlease

Je hebt vast wel eens gehoord van een auto leasen. Je betaalt een vast bedrag per maand en daarmee kun je voor een bepaalde periode in een auto rijden. Maar wist dat je ook een auto kunt shortleasen? Voor veel mensen is dit een onbekende term, maar het wordt steeds populairder. In deze blog lees je alles wat je moet weten over shortlease.

Wat is shortlease

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden lease je een auto zoals bij het “gewoon” leasen. Echter is dit met privé shortlease ook mogelijk voor een korte periode in plaats van bijvoorbeeld 4 jaar. Shortlease is dus een leaseovereenkomst voor een korte periode op basis van full operational lease. Hierdoor hoef je geen langdurige of grote investering te doen. Ideaal als je niet zeker weet of je de auto in de toekomst nodig hebt.

Wat zijn de voordelen?

Shortleasen kent een aantal grote voordelen. Allereerst hoef je dus geen langdurige of een grote investering te doen. Je zit niet voor jaren vast aan een contract en bent niet een groot vermogen kwijt aan een nieuwe auto. Shortlease is al mogelijk voor de periode van 1 maand. Je hebt hierdoor het gunstige tarief van leasen en de flexibiliteit van het huren van een auto. Je hoeft niet om te kijken naar onderhoud en verzekeringskosten. Het enigste waarvoor je moet betalen is de brandstof. Shortlease in Groningen biedt tal van mogelijkheden en voordelen.

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen. Het verschilt natuurlijk per situatie of de nadelen ook daadwerkelijk opwegen tegen de voordelen. Shortlease is duurder dan gewoon leasen. Dit komt natuurlijk omdat je geen langdurig contract hebt lopen. Op lange termijn leasen is nou eenmaal goedkoper. Ook kun je geen bestikkering op je auto plakken van je bedrijf. Tenslotte de kosten voor het overschrijden van het aantal kilometers groter dan bij gewoon leasen.