Is werken als beveiliger iets voor jou? 

Is werken als beveiliger iets voor jou? 

Iedereen wilt graag een veilig gevoel hebben wanneer ze op straat lopen, thuis zijn of aan het werk zijn. Veiligheid is een erg belangrijk punt in iemands leven. Denk bijvoorbeeld aan de politie inzet bij voetbalwedstrijden, beveiliging tijdens festivals en andere evenementen, maar ook door dreiging die we elke dag weer in het nieuws zien en lezen in de krant. Gelukkig zijn er mensen die zich inzetten voor de veiligheid van anderen. Is werken als beveiliger iets voor jou? Lees verder om antwoord op deze vraag te krijgen!

Waarom voelen sommige mensen zich onveilig? 

Sinds 2016 is het aantal misdrijven in Nederland erg gedaald. Toch neemt het gevoel van onveiligheid bij de Nederlanders niet zo snel af. Dit kan komen doordat mensen niet alleen bang worden door criminaliteit, maar ook door andere dingen. Denk aan terreur, het klimaat of de komst van vluchtelingen. Al deze dingen zouden ervoor kunnen zorgen dat iemand zich wat onveiliger voelt. Na de aanslagen in Duitsland, Frankrijk en België vrezen sommige mensen voor iets soortgelijks in Nederland. Om deze angst weg te nemen bij de bevolking kan de overheid voorlichtingen geven een extra beveiliging op sommige plekken inzetten. 

Wil jij beveiliger worden? 

Wil jij beveiliger worden? Dat kan! Vooral wanneer je vaak waakt over andermans veiligheid is een baan als beveiliger echt iets voor jou! De eerste stap om deze functie te krijgen, is om een opleiding te volgen. Je kunt in de beveiliging aan de slag als je in het bezit bent van een MBO diploma Beveiliger of als je verder wilt een HBO opleiding security management doen. Hier leer je alles wat je moet weten als beveiliger en tijdens de opleiding leer je ook veel in de praktijk. 

Welke persoonlijke eigenschappen zijn belangrijk?

Bij het zijn van beveiligingsmedewerker moet je een paar eigenschappen hebben. Het is belangrijk om stressbestendig te zijn, tegen weerstand te kunnen en verantwoording te nemen in situaties. Ook moet je goede communicatieve vaardigheden hebben om problemen te voorkomen of op te lossen.