Dit zijn de voordelen van een smart home

Dit zijn de voordelen van een smart home

Je hoort de term steeds vaker: smart home. Een smart home is een woning waar alle apparaten als het ware samen werken. Verlichting kun je gemakkelijk met een app op je telefoon aan- of uitzetten of dimmen en ook geluid kun je op verschillende speakers in je woning afspelen. Veel mensen vinden het handig, maar wat zijn nu precies alle voordelen van een smart home? In dit artikel sommen we er een paar voor je op.

 

Voordat we wat voordelen voor je opsommen, leggen we je eerst nog wat meer uit over het concept smart home. Het wordt een smart home genoemd, omdat je het gevoel krijgt dat je huis als het ware met je meedenkt. Zo kun je timers instellen voor de verwarming en ben je bijvoorbeeld op wintersport geweest, dan zet je onderweg de verwarming alvast aan, zodat je huis lekker warm is als je aankomt. Zin om in een gezellig huis thuis te komen? Zet dan voordat je thuiskomt al muziek aan op je Sonos in Etten-Leur.

Meer comfort

Het belangrijkste voordeel van een smart home system is dat zo’n systeem het comfort in jouw woning enorm verhoogd. Zie het zo: je hebt je telefoon vrijwel altijd bij de hand, dan is het handig dat je niet voor al je apparaten andere knoppen en afstandsbedieningen nodig hebt, maar dat je gewoon alles op je telefoon kunt regelen. Heb je een pasgeboren kindje? Dan kun je die gemakkelijk in de gaten houden via je smartphone en een slimme babyfoon. Je kunt zelfs instellen dat je lichten automatisch aangaan als je je huis binnenkomt en dat ze weer uitgaan als je weggaat. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je je licht hebt uitgedaan.

Je bespaart energie

Je zou het misschien niet direct denken, maar een smart home helpt je met energie besparen. Door timers op je verwarming te zetten, zorg je ervoor dat je niet onnodig energie verbruikt. Hetzelfde geldt voor je verlichting. Ga je het huis uit en ben je vergeten iets uit te zetten? Geen probleem, dat kun je gemakkelijk via je telefoon regelen. Op die manier kun je zeker een hoop energie besparen.

Je woning wordt veiliger

Nog een voordeel van een smart home system is dat je woning een stuk veiliger wordt. Je alarm kun je op afstand bedienen en wanneer er iemand voor je deur staat, kun je dat via je telefoon dankzij een camera bij je deurbel gemakkelijk zien. Smart systemen zorgen voor een optimale beveiliging van je woning en dat is natuurlijk hartstikke fijn.