Houten of metalen garagedeur?

Houten of metalen garagedeur?

Garagedeuren bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van je woning. Er is keuze uit verschillende materialen. Hout en metaal wordt in veel gevallen gebruikt. De materialen hebben ieder hun unieke eigenschappen. Welk materiaal past het beste bij je? Dit artikel geeft je meer informatie over een houten of metalen garagedeur, zodat je een goede keuze kunt maken.

Houten garagedeuren

Houten garagedeuren zijn authentiek en geven bovendien een sfeervolle toevoeging aan je huis. Het is een natuurproduct, waar ook nog eens isolerende kenmerken bij komen kijken. Het kan in iedere kleur geschilderd worden, zodat deze bijvoorbeeld past bij de stijl van je interieur. Als je bijvoorbeeld een andere look wilt creëren is hout eveneens goed geschikt. Hout is ook nog eens duurzaam materiaal, waardoor het lang meegaat. Er zijn verschillende soorten hout en motieven denkbaar. Je kunt op deze wijze een houten garagedeur op maat realiseren. Houten garagedeuren zie je bijvoorbeeld vaak terug bij openslaande garagedeuren. Openslaande deuren zorgen daarnaast voor meer ruimte en je kunt bijvoorbeeld voorwerpen ophangen.

Metalen garagedeuren

Garagedeuren van metaal kennen tevens veel voordelen. Een metalen deur heeft weinig onderhoud nodig en dit bespaart uiteraard geld en tijd. De isolatiewaardes van metaal zijn goed. Je kunt er ook voor kiezen om dubbelwandige metalen deuren te laten plaatsen, dit zorgt voor een nog hogere isolatie. Je pakt gelijk een stukje veiligheid mee, want metaal is stevig materiaal en hierdoor kan een mogelijke inbreker moeilijk binnendringen. Het duurzame aspect is bij metalen deuren eveneens aan de orde, omdat ze een lange levensduur hebben. Het biedt verschillende mogelijkheden, waaronder het gemak van elektrische garagedeuren. Elektrische varianten zorgen ervoor dat je bij het arriveren, enkel op een knop hoeft te drukken om naar binnen te rijden. De deuren geven een luxueuze en solide uitstraling.

EDB Bakx garagedeuren

Garagedeuren zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. EDB Bakx biedt hoge kwaliteit, waardoor de deuren nog langer meegaan. Daarnaast wordt een uitstekende service geboden. Je vindt hier de beste oplossingen voor een garage bij je woning, maar ook voor een losse garage. Er kan een garagedeur worden geboden, waarbij rekening wordt gehouden met al je wensen. Denk aan panelen met een vlak, hout, stucco en verschillende designs.