De voordelen van uitzendbureaus

De voordelen van uitzendbureaus

De technologieën en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt veranderen in een ongekende snelheid, wil je als bedrijf meegaan in de nieuwe trends en ontwikkelingen, maar kom is er een personeelstekort. klop dan aan bij een uitzendbureau. Zij zorgen ervoor dat de de uitzendkrachten met de kwaliteit die bedrijven missen. Er zijn een tal van voordelen door te samenwerken met uitzendbureau. Benieuwd naar de voordelen?

Flexibel inzetbaar

uitzendkrachten zijn flexibel inzetbaar. Dat bedoelen we mee dat je ze alleen hoeft in te zetten als werkgever in geval van drukke periodes, vervanging bij ziekte of eenmalige projecten. De administratieve lasten en risico’s zijn een stuk kleiner doordat uitzendkrachten in dienst blijven bij het uitzendbureau.

Tijdwinst voor bedrijven

Wanneer bedrijven op zoek zijn naar nieuwe arbeidskrachten gaat daar enorm veel tijd in zitten. Eerst moet de vacature op verschillende vacaturesites geplaatst worden. Daarna moet er veel tijd gestoken worden in het lezen van cv’s en motivatiebrieven en ben je als werkgever/manager/leidinggevende nog veel tijd kwijt aan sollicitatiegesprekken. Dit is erg tijdrovend en dus zonde van de tijd. Kies gewoon voor een uitzendkracht. Binnen een paar dagen heb je de juiste kandidaat gevonden voor de werkzaamheden die nog gedaan moeten worden.

Uitzendkrachten verlichten bedrijfsadministratie

Het gebruik maken van uitzendkrachten brengt een administratief voordeel met zich mee. De verantwoordelijkheid van het salaris, premies en loonheffing van de uitzendkrachten regelt het uitzendbureau voor de uitzendkrachten. ook houdt het uitzendbureau de vakantiedagen en ziekmeldingen bij.
Geen loonkosten werkgever bij ziekte uitzendkrachten
Als je uitzendkracht bent en je wordt ziek, dan wordt hij of zij nog steeds betaald door het uitzendbureau en dus niet door het bedrijf waar diegene werkt. Zo betaald de werkgever geen geld aan een zieke uitzendkracht terwijl ze dat wel moeten doen bij vaste werknemers.

Alle voordelen op een rijtje

de voordelen voor werkgevers bij het inhuren van uitzendkrachten zijn: meteen inzetbaar, minder administratief werk en geen langlopende contracten. Hebben deze voordelen je als werkgever aan het denken gezet en heb je nog een vacature openstaan die vervuld moet worden in Terneuzen en omgeving? Ga naar Vakmasters Terneuzen.