Trends 2022: industriële meubels

Trends 2022: industriële meubels

Industriële meubels, ook in 2022 een trend!

Het is een nieuw jaar met nieuwe woontrends. Het is lente en dus tijd voor de grote schoonmaak en om de nodige updates aan het interieur door te voeren. Maar wat zijn de trends anno 2022 eigenlijk? Wij brengen je op de hoogte!

Industrieel all the way

Dé trend voor een hip huis is al een tijd industrieel en dat zal ook in 2022 zo blijven. Maar wat is een industrieel interieur eigenlijk? Industrieel kun je herkennen aan het gebruik van materialen die je ook in een grote (de naam zegt het al) industriële werkloods zou kunnen vinden. Het zijn materialen als staal, leer, steen en ruw of gebruikt hout. Donkere kleuren voeren vaak de boventoon en het hoeft allemaal niet te perfect. Denk bijvoorbeeld aan mooie tweedehands leren eetkamerstoelen of een eettafel gemaakt van steigerhout. Kies voor stalen werklampen of een oude apothekerskast die een nieuwe bestemming krijgt als vitrinekast. Gebruik ook mooie tweedehands items in een industrieel interieur. Dit maakt het geheel nog dynamischer.

How to industrieel

Je bent helemaal fan van industriele meubels, maar hoe pas je dit toe in je interieur?

Kies vooral materialen die je mooi vindt, maar blijf combineren. Een zwarte stalen deur, grijze tweedehands stalen lampen met een roestige look, prachtig! Maak het geheel helemaal naar smaak af. Houd je van warmte in huis? Kies dan voor verschillende kleuren bruin. Helemaal verantwoord in 2022. Houd je van wat meer licht en ruimte in huis? Combineer deze ‘zware’ industriële meubels dan met een witte kleur op de muur en gebruik andere natuurlijke materialen als linnen, hout en keramiek. Industrieel inrichten kan op verschillende manieren en is al lang niet meer ‘zwaar’, donker en koeltjes.

Helemaal eigen

Inrichten op zijn industrieels is geen exacte wetenschap. Zelfs met één industrieel item kun je al een prachtige industriële ‘light’ look creëren. Blijf trouw aan je eigen stijl en je kunt het eigenlijk niet fout doen!