Hoe kun je overtuigend en interessant presenteren?

Hoe kun je overtuigend en interessant presenteren?

Steeds meer mensen beseffen dat ze graag extra vaardigheden willen ontwikkelen. Een van de meest gewilde vaardigheden om onder de knie te willen hebben, is op een overtuigende en interessante wijze presenteren. Je ziet daarom dat bijvoorbeeld communicatietrainingen in Breda ontzettend populair zijn. Maar hoe kun je overtuigend en interessant presenteren? In deze blog leer je drie tips kennen die deze manier van presenteren ineens tot een mogelijkheid maken.

Maak gebruik van je intonatie

In de eerste plaats is het slim om optimaal gebruik te maken van je intonatie. Je intonatie zegt namelijk veel over hoe bekwaam je denkt te zijn over een bepaald onderwerp. Kies voor een lage intonatie om zelfverzekerd over te maken. Hierbij mag de intonatie altijd wat afwisselen zodat je een monotone stem voorkomt. Met de juiste intonatie denkt men dat je een expert bent en presenteer je een stuk meer overtuigend vergeleken met hiervoor. Tevens kom je interessant over op deze manier.

De kracht van je lichaamstaal

Naast de intonatie is het belangrijk om gebruik te maken van je lichaamstaal.Je lichaamstaal zorgt er namelijk voor dat je de aandacht van het publiek beter behoudt. Dit doe je door bijvoorbeeld naar een bepaalde afbeeldingen te wijzen. Houd daarom je handen uit je zakken en gebruik ze om belangrijke zaken op een fysieke wijze te onderstrepen. Veel mensen onderschatten wat de impact is van de juiste lichaamstaal. Neem daarom zeker een kijkje naar hoe jouw lichaamstaal momenteel is tijdens presentaties en hoe je deze kunt verbeteren.

Vermijd het oplezen van informatie

Tot slot is het zaak om tijdens je presentatie geen informatie op te lezen. Hier zitten meerdere redenen achter. Allereerst krijg je een monotone stem wanneer je informatie opleest. Daarnaast zorgt het oplezen van informatie ervoor dat je niet langer goed met het publiek kan communiceren. Vermijd daarom deze valkuil zodat je overtuigend en interessant overkomt.