De zoektocht naar de juiste steiger

De zoektocht naar de juiste steiger

Krijg je tegenwoordig steeds meer klussen waarbij je de hoogte in moet en ben je momenteel voornamelijk steigers voor aan het huren? Dan is het wellicht verstandig om binnenkort op zoek te gaan voor het kopen van een steiger. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij de zoektocht naar een steiger.

Het type steiger bepalen

Het type steiger waar je voor gaat kiezen is waarschijnlijk ook afhankelijk van het werk wat je doet. Ben je vaak buiten op hoogte aan het werken rondom het dak, ramen of kozijnen waardoor je regelmatig de steiger moet verplaatsen?  Dan kan het verstandig zijn om een rolsteiger te kopen. Dit ligt echter weer anders wanneer je voornamelijk binnen wat klussen op hoogte moet uitvoeren. Dan is het verstandiger om te kiezen voor een kamersteiger.

Online een steiger kopen of bij een steigerwinkel?

Als tweede dien je te bepalen of je online op zoek gaat naar een rolsteiger of dat je dit gaat doen bij op locatie bij een steiger specialist. Het voordeel online een steiger te kopen is dat je jezelf beter kan oriënteren. Hierdoor kun je alvast kijken naar de verschillende merken en bijbehorende prijzen. Wanneer je eenmaal een keuze hebt kunnen maken hoeft de steiger alleen nog maar besteld te worden, welke vervolgens op locatie wordt geleverd. Mocht je ervoor kiezen om naar een winkel te gaan waar ze steigers verkopen, kan dit natuurlijk ook. Hierbij kun je aan de desbetreffende persoon vertellen naar welk type steiger je precies op zoekt en dan kunnen zij vervolgens met een passende oplossing komen.

Kopen van een gebruikt steiger

Naast een splinternieuw steiger kan er ook voor worden gekozen om een gebruikt steiger aan te schaffen. Een steiger kan namelijk vele jaren mee. Bij een gebruikt steiger wordt deze eerste helemaal nagelopen en wordt waar nodig een aantal onderdelen vervangen. Een gebruikt steiger heeft vaak ook een veel lagere aanschafwaarde. De kans bij een gebruikt steiger is dat deze wel vaak onderhouden moet worden. Wil je meer weten over gebruikte steiger of nieuwe steigers? Win dan eens wat informatie bij een relevant bouwblog.