De oneindige mogelijkheden van epoxy

De oneindige mogelijkheden van epoxy

Je hebt vast al wel eens van epoxy gehoord. Het is een materiaal waar je veel mee kan en dat voor veel doeleinden gebruikt wordt. Het is dan ook niet zonder reden dat dit materiaal gebruikt wordt voor verschillende projecten, zowel klein als heel groot. Wil jij weten wat je allemaal met epoxy giethars kunt doen? In dit artikel lees je alles over dit veelzijdige bouwmateriaal. 

Wat is epoxy precies?

Als je epoxy besteld, krijg je twee flessen opgestuurd. In de eerste fles zit hars en in de andere fles zit een harder. Op het moment dat je deze twee vloeistoffen samen mengt, ontstaat er een chemische reactie. De epoxy van Epoxy Shop wordt langzaam uitgehard. Wanneer de epoxy helemaal verhard is, heb je een materiaal wat wel twee keer zo sterk is als beton. Dit is één van de redenen waarom epoxy zoveel gebruikt wordt. Je kunt met epoxy verschillende dingen doen. Je kunt er tafelbladen mee ingieten, of foto’s en schilderijen. Epoxy wordt het meeste gebruikt voor creatieve doeleinden. Maar ook voor het coaten van boten kun je epoxy gebruiken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een kant en klare epoxy tafel kopen.

Een coatingvloer van epoxy

Naast de talloze creatieve doe-het-zelf projecten kun je met epoxy giethars nog veel meer doen. Dit materiaal wordt namelijk ook veel gebruikt voor coatingvloeren. Een epoxyvloer is een goede oplossing om een industriële en stoere vloer een luxere uitstraling te geven. Niet alleen een betonnen vloer, maar ook hout en tegels kunnen gecoat worden met een laagje epoxy. Dit klinkt misschien als iets wat erg veel tijd kost, maar dat valt in de praktijk heel erg mee. Je brengt de epoxy eenvoudig aan met een roller en het is dezelfde dag nog volledig uitgehard en klaar voor gebruik. 

De voordelen van een epoxy vloer

Buiten dat een epoxy vloer er heel mooi uitziet en strak en modern in je huis staat, heeft het ook nog andere voordelen. Zo is een epoxy vloer vocht- en vloeistofbestendig. Bovendien is het mechanisch super sterk, chemisch bestendig en komen en niet snel krassen op. De vloer is eenvoudig schoon te houden en hierdoor kun je hem in verschillende ruimtes in je huis plaatsen. Je hoort het al, veel voordelen!