3 weetjes over edelstenen

3 weetjes over edelstenen

Langzaam maar zeker raken steeds meer mensen in Nederland geobsedeerd over edelstenen. Dit komt met name door de uniek kenmerken die deze soorten stenen kunnen bevatten. Het wekt dan ook zeker geen verbazing dat bijvoorbeeld een edelstenen winkel in Hendrik-Ido-Ambachts veel edelstenen aan blije mensen verkoopt. Ben jij iemand die graag van weetjes houdt? In deze blog leer je drie weetjes over edelstenen kennen.

Edelstenen geven energie af

In de eerste plaats geven edelstenen energie af. Veel mensen weten dit niet, maar een edelsteen kan opgeladen worden met een bepaalde energie. Vervolgens wordt deze energie omgezet naar een andere soort energie. Zo is het met robijnen zo dat ze een energie afgeven die veel kracht bevat. Met een smaragd is het juist zo dat je een energie ontvangt waarmee jij je balans herstelt. Edelstenen kunnen hierdoor haast magisch worden genoemd.

Diamant is het hardste materiaal ter wereld

Wist je dat diamant het hardste materiaal is ter wereld? Er is niets op aarde dat harder is dan diamant. Dit komt doordat deze edelsteen wordt gemaakt door gesteente dat met zoveel druk tegen elkaar wordt geperst onder een extreme hitte dat er een diamant ontstaat. Het enige wat diamant aan kan tasten is dus een andere diamant. Daarom zie je ook dat deze edelsteen populair is om te gebruiken in gereedschap als een boor.

Er zijn meer dan 300 soorten edelstenen op aarde

Wist je tot slot dat er meer dan 300 soorten edelstenen op aarde te vinden zijn? Daarbij komt er haast elk jaar een nieuwe edelsteen bij. We ontdekken dus nog steeds nieuwe soorten edelstenen. Daarbij zijn sommige soorten enkel op een plek te vinden, waar anderen juist overal ter wereld worden gevonden. Met zovele verschillende edelstenen op onze planeet durven we dus met enige zekerheid te stellen dat er voor ieder wat wils is. Neem dus zeker een kijkje en ontdek alle soorten edelstenen.