Tips voor het inrichten van een logeerkamer

Tips voor het inrichten van een logeerkamer

Beschik je over de luxe van een extra kamer in huis? Dan kun je deze eenvoudig omtoveren tot logeerkamer. Een ruimte waar vrienden of familie altijd in kunnen verblijven wanneer dat nodig is. Of een plekje waar je zelf kunt slapen als je partner weer een keer snurkt of extra vroeg moet opstaan. Kortom, een logeerkamer biedt tal van voordelen. Maar hoe richt je deze precies in? Waar hou je rekening mee?

Een goed matras

Bedenk goed dat een logeerkamer niet alleen praktisch ingericht moet worden, maar ook nog eens over een goede bedcombinatie beschikken. Investeer daarom in een goed matras, hoofdkussen, bedbodem en dekbed. Zo weet je zeker dat jijzelf of je gasten hier heerlijk op kunnen slapen. Maar hoe weet je dat het matras voor iedereen geschikt zal zijn? Dit is immers heel persoonlijk en je kunt niet in ieders wensen tegemoet komen.

We begrijpen heel goed dat het vinden van het juiste matras voor in de slaapkamer een flinke uitdaging kan zijn. Bepaal daarom eerst wie er precies op het matras komt te liggen? Ben jij degene die hier vaak komt te slapen? Dan is het uitzoeken van een goed matras niet al te moeilijk. Je stemt deze af op je eigen wensen en lichaamstype. Wanneer er vaak verschillende mensen komen te slapen wordt het al lastiger. In dat geval is het verstandig om voor een populair kwalitatief matras te kiezen. Je kunt niet alle wensen vervullen dus je moet compromissen sluiten. Een kwalitatief matras is dan het allerbelangrijkste. Vraag eventueel om advies in een speciaalzaak, zodat je zeker weet dat het matras naar wens zal zijn.

Bed of slaapbank?

De meeste logeerkamers zijn niet al te groot. Het zou dan ook zonde zijn als je de gehele ruimte vult met een enkel bed. Probeer de ruimte daarom iets multifunctioneler in te zetten door bijvoorbeeld een slaapbank te gebruiken. Dit is een bank die je ook als bed kunt uitvouwen. Wanneer je de slaapplek niet nodig hebt kan je hem eenvoudig weer omtoveren tot bank. Plaats een boekenkast in de ruimte en je hebt je eigen rustige plekje om jezelf even terug te trekken met een boek.

Kies je toch voor een bed? Hou dan voldoende rekening met de beperkte opbergruimte. Kies bijvoorbeeld voor een bed met extra opbergvakken. Hier kun je beddengoed en dekbedden die niet worden gebruikt in opbergen.

Frisse uitstraling

Wanneer mensen in jouw woning verblijven is het natuurlijk fijn als ze over een fris bed beschikken. Je kunt dit gevoel versterken door wit beddengoed te gebruiken. Het is niet voor niets dat de meeste hotelkamers wit beddengoed gebruiken. Dit geeft de ruimte direct een stuk frissere uitstraling. Is je witte beddengoed door de jaren heen wat verkleurd? Voeg dan eens wat extra bleekmiddel bij de was en ze zien er weer uit als nieuw.

Wil je de ruimte nog aantrekkelijker maken voor gasten? Maak dan voldoende tijd om het bed mooi opmaken en leg alvast wat handdoeken en eventueel badjassen klaar. Plaats sierkussens op het bed en je gasten zullen gegarandeerd genieten van de uitstraling van jouw logeerkamer.

Dit artikel is geschreven door GMU | Big Data Online Marketing.