Succesvol solliciteren, begrijp het probleem van de werkgever

Succesvol solliciteren, begrijp het probleem van de werkgever

Volgens de topman van Linkedin, Dan Shapero, ben je als werkzoekende het meest succesvol als je het probleem van de werkgever begrijpt en vervolgens in een persoonlijke pitch duidelijk weet te maken, wat jij gaat bijdragen om het probleem (of de problemen) op te lossen. Hierdoor kunt u beter solliciteren op vacatures in Bergen op Zoom.

Meer plezier in je werk, meer succes in je loopbaan! 

Niets is zo onzeker als de arbeidsmarkt. Na een jarenlange periode van weinig vacatures en hoge werkloosheid, zijn wij nu beland in een ‘werknemers-arbeidsmarkt’. Meer mensen vinden na een lange periode van werkloosheid weer een baan, ook ouderen. Desondanks is er wel iets veranderd ten opzichte van voor de crisis ‘Banen zijn niet meer voor altijd’. Als werknemer ben je verantwoordelijk om jouw eigen loopbaan vorm te geven en ervoor te zorgen dat je aantrekkelijk bent op de arbeidsmarkt zodat je als de ene baan ophoudt je naar de volgende baan kan gaan. Er is meer aan de hand. De technologische en sociale ontwikkelingen in onze samenleving gaan razendsnel. De uitdrukking ‘stilstand is achteruitgang’ heeft nog niet eerder zo een hoog waarheidsgehalte gekend. Dit vraagt een nieuw bewustzijn en andere vaardigheden van jou als werknemer. Hierbij een paar tips.

Sollicitatiebrief met goede motivatie

Een sollicitatiebrief met een goede motivatie kan het verschil maken. Je kan ervan uitgaan dat je concurrentie hebt van sollicitanten die net zoveel ervaring hebben en/of goed passen in de functie als jij. Het gaat erom dat je de werkgever overtuigt door de kracht van jouw motivatie. Een sollicitatiebrief mag maximaal 1 A4 bedragen. Zorg voor een leesbaar lettertype en een goede samenhang per alinea.

Een duidelijk en inhoudelijk Curriculum Vitae

Werkgevers en recruiters willen in een oogopslag een CV kunnen beoordelen. Overzichtelijk, relevant voor de functie geordende layout is daarbij belangrijk. Verder raden wij je aan om alleen relevante opleidingen en trainingen te vermelden die nog actueel zijn. Werkervaring van langer dan 10/15 jaar geleden is minder relevant. Je kan voor deze functies de periode, werkgever en functietitel vermelden en de taakomschrijving weglaten of zeer beknopt. In een hedendaags CV mag jouw profielschets en een beschrijving van jouw competenties, eigenschappen en vrijetijdsbesteding niet ontbreken. Een CV mag niet meer dan 2 pagina’s bevatten in een leesbaar lettertype.

 

Post a Comment